Професійна гігієна

Послідовність наступна: спочатку чиститься зубний камінь, потім пігментований наліт. Зубні відкладення видаляються декількома способами.

1. На сьогоднішній день найефективнішим способом видалення зубного каменю є застосування ультразвукового апарата, або ручними інструментами. Видалення зубного каменю за допомогою ультразвукового скалера - процедура безболісна, не травматична, не шкідлива для емалі зубів. Ультразвуковий скалер створює коливні рухи, в результаті чого відбувається збивання зубного каменю.
2. Після чистки зубного каменю , лікар приступає до зняття пігментованого зубного нальоту, який утворюється під дією харчових барвників (чай, кава), нікотину. Для цієї процедури застосовується піскоструменева дія Air-flow. Метод Air-flow полягає в спрямованій подачі струменя аерозолю, в складі якого вода та абразивний засіб (дрібноабразивний бікарбонат натрію). Струмінь аерозолю збиває темний наліт. Зуби стають світлішими, але цей ефект не залишається назавжди. Якщо бажаєте, щоб зуби стали ще світлішими, запрошуємо Вас, на відбілювання зубів.
3. Після чистки зубного каменя и нальоту при необхідності проводиться ремтерапія - профілактичне лікування для підвищення твердості и міцності емалі зуба (аплікація фтористими гелями, лаками).

гігієна ротової порожнини


  Процедура чистки зубів займає від 30 хвилин до 1,5 години. Після чистки зубів, лікар-гігієніст детально Вам розкаже, як правильно доглядати за зубами, як звести до мінімуму утворення зубного нальоту, карієсу та інших стоматологічних захворювань. Спеціально для Вас індивідуально підбере засоби гігієни порожнини рота, що включає в себе зубну пасту, щітку (мануальную, електричну або ультразвукову), зубні нитки, скребок для язика и т.п.
  Пам′ятайте, що професійну гігієну порожнини рота необхідно проводити не тільки дорослим, але й дітям. У дітей часто не вистачає терпіння ефективно очистити зуби, в результаті в глибинах ландшафту жувальних зубів розвивається бактеріальна мікрофлора.

гігієна ротової порожнини


  Лікар-гігієніст видалить всі мікробні відкладення та покриє зубчики спеціальним захисним розчином. Молочні зуби потрібно захищати, так як вони «бережуть» місце для постійних зубів. Коли в малюка в 5-6 років проріжуться перші постійні зуби, а це жувальні (моляри), їх фісури (заглиблення) теж краще захистити спеціальним герметиком і лаком, так як в перший рік після прорізування їх емаль незріла та потребує додаткового захисту і спеціального догляду. Цю процедуру проводить Ваш лікуючий лікар-стоматолог або лікар-гігієніст. Процедура абсолютно безболісна та займає близько 5-10 хв. (на один зуб).
  Крім лікувальних і профілактичних процедур дитині теж підбирають індивідуально засоби гігієни порожнини рота та проводять навчальний урок, як цим всім користуватися.
  Індивідуальна гігієна не менш важлива, ніж професійна. Домашні методи і методи, які використовуються в кабінеті гігієніста, доповнюють одне одного.  
  З кожним днем зростає кількість людей, які розуміють, що від стану зубів залежить якість їхнього життя, що легше запобігти багатьом захворюванням, ніж потім мати великі витрати, пов′язані з лікуванням, протезуванням та імплантацією.
  Слід пам′ятати, що якісна гігієна порожнини рота- запорука стоматологічного здоров’я. Гігієнічний догляд повинен стати для Вас звичкою і потребою. Золотий стандарт професійної гігієни порожнини рота-видалення зубного нальоту і зубного каменю 1 раз на 6 місяців!

Любіть себе! Посміхайтесь на здоров′я! А наше завдання допомогти Вам в цьому. Чекаємо Вас!

Коментарі користувачів(0)
На даний момент коментарів немає

Добавити коментар